Duo scootmobiel voor 2 personen

Duo elektrische scootmobiel kopen? Benieuwd naar de modellen voor 2 personen en wilt u die graag vergelijken met de reguliere modellen? De modellen voor twee personen bieden u de mogelijkheid daar samen op te rijden, naast elkaar of achter elkaar. Dat klinkt in veel situaties als een fijne oplossing. Kijk daarnaast echter goed naar bijvoorbeeld de veiligheid, het comfort, de wendbaarheid en de betrouwbaarheid. De duo scootmobielen leveren in veel gevallen in op die factoren, waardoor u wellicht beter af bent met twee eigen scootmobielen, iets dat bovendien goedkoper kan uitpakken.

Een duo scootmobiel vraagt om een relatief grote investering, u betaalt een hoge prijs voor de modellen die slechts in kleine aantallen worden verkocht. Het is de wet van vraag en aanbod die ertoe leidt dat de prijs voor een tweepersoons scootmobiel relatief hoog ligt, ten opzichte van de prijs voor de reguliere elektrische scootmobiel. Het is wat dat betreft de moeite waard om een 2 persoons scootmobiel op voorhand goed te vergelijken met de beschikbare alternatieven. U kunt aan de hand daarvan een keuze maken, voor het model dat voldoet aan al uw wensen op het gebied van veiligheid, comfort, wendbaarheid en betrouwbaarheid.

2 persoons scootmobiel

De duo scootmobiel biedt uiteraard enkele belangrijke voordelen. U kunt er met dit model bijvoorbeeld voor zorgen dat u samen op de scootmobiel plaats kunt nemen, het is niet langer nodig om onafhankelijk van elkaar te rijden. Net als in de auto kunt u gewoon achter elkaar of naast elkaar gaan zitten, afhankelijk van het model dat u kiest. Een van beiden kan de tweepersoons scootmobiel besturen, de ander is als het ware een passagier en hoeft zich daar dus niet mee bezig te houden.

Eén- of tweepersoons scootmobiel

Aan de andere kant brengt de 2 persoons scootmobiel ook een aantal nadelen met zich mee. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een duo scootmobiel over het algemeen niet beschikt over dezelfde veiligheidsmaatregelen als de modellen voor 1 persoon. Daarnaast bent u met een tweepersoons scootmobiel een stuk minder wendbaar. De scootmobielen voor twee personen zijn een stuk groter en hebben daardoor bijvoorbeeld een grotere draaicirkel. Tenslotte dient u genoegen te nemen met minder comfort, bijvoorbeeld omdat u zelf niet de volledige ruimte heeft op de scootmobiel. Een duo scootmobiel ziet er wat dat betreft leuk uit, de reguliere modellen van bijvoorbeeld Quingo bieden vaak een betere keuze voor op de lange termijn.