Scootmobiel verzekeren

Uw scootmobiel verzekeren? U bent verplicht een WA-verzekering voor de scootmobiel af te sluiten, dit is de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Zodra de scootmobiel op uw naam staat bent u verplicht daar een verzekering voor af te sluiten. Zou u iemand aanrijden en ontstaat er materiële of immateriële schade? De bedragen kunnen flink oplopen, dankzij de scootmobiel verzekering hoeft u daar zelf niet voor op te draaien. Een scootmobiel verzekeren is wat dat betreft van groot belang, zonder geldige WA-dekking mag u er geen gebruik van maken.

Verplichte WA-verzekering voor scootmobielen

De WA-verzekering voor scootmobielen werkt net als die voor een auto of een motor. Op het moment dat u de scootmobiel gebruikt loopt u het risico anderen aan te rijden of op een andere manier schade te veroorzaken. U doet er uiteraard alles aan om dit te voorkomen, maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Met een WA-verzekering voor een scootmobiel zorgt u ervoor dat u de kosten bij uw verzekeraar kunt verhalen. Uiteraard kunt u de scootmobielverzekering uitbreiden naar een Allrisk of Volledig Casco dekking, waarmee u ook schade aan uw eigen scootmobiel kunt verzekeren.

Betrouwbaarheid en service

Motorisch en technisch hoeft u de scootmobiel niet te verzekeren, mits u gebruik maakt van een betrouwbaar model van een goede fabrikant zoals Quingo. U kunt daar rekenen op een goede technische ondersteuning en betrouwbare scootmobiels, waarmee u zich geen zorgen hoeft te maken. Een elektrische scootmobiel van Quingo is gebaseerd op de meest moderne ontwikkelingen, zodat u daar zorgeloos gebruik van kunt maken en u weer optimaal mobiel bent.

Aanvullende scootmobiel verzekering

Wenst u een aanvullende scootmobiel verzekering af te sluiten, om ook eventuele schade aan uw eigen scootmobiel te kunnen claimen? Op het moment dat u tegen een paaltje aanrijdt of er wat anders mis gaat dient u in principe zelf voor de kosten op te draaien. U kunt de scootmobiel verzekeren door middel van een Allrisk of een Volledig Casco dekking. U zorgt er daarmee voor dat u ook de kosten aan uw eigen scootmobiel kunt laten vergoeden.

U kunt uw scootmobiel verzekeren op de wijze die u wenst, het is verstandig om op voorhand de risico’s in te schatten. Maakt u dagelijks gebruik van uw scootmobiel en rijdt u veel in drukke gebieden of valt dat juist erg mee? U kunt aan de hand daarvan uw scootmobiel verzekeren.