Scootmobiel verkopen

Uw scootmobiel verkopen? Het bedrag dat uw scootmobiel oplevert is afhankelijk van een aantal verschillende facturen. Het is daarom van belang om het type scootmobiel te bepalen dat u wilt verkopen. Daarnaast is de staat van grote invloed op de waarde, vandaar dat we bij Quingo adviseren voldoende service en onderhoud uit te laten voeren. U zorgt er daarmee voor dat u de scootmobiel voor een mooi bedrag kunt verkopen, bijvoorbeeld om een andere elektrische scootmobiel te kopen.

Type scootmobiel bepalen

U kunt een scootmobiel verkopen door allereerst het type te bepalen. We onderscheiden in principe 3 verschillende soorten scootmobielen:

De eerste categorie spreekt voor zich, het gaat om de opvouwbare scootmobielen van toegevoegde waarde dankzij de eenvoud waarmee u die kunt opbergen. De reguliere scootmobielen hebben over het algemeen 3 of 4 wielen en vormen een gemiddeld goede keuze. De waarde daarvan ligt wat lager dan de luxe scootmobielen. De luxe scootmobielen zijn veelal uitgerust met 5 wielen en bieden daardoor meer comfort en stabiliteit. De wendbaarheid van de modellen is goed en er zijn verschillende handige accessoires beschikbaar.

Staat van uw elektrische scootmobiel

Bovendien is het van belang dat de scootmobiel zich nog in goede staat bevindt. Een scootmobiel verkopen lukt het best wanneer die motorisch nog goed werkt en er bovendien nog netjes uitziet. Zijn er verwarmde handvatten aanwezig en zit er een net mandje aan de voorzijde? Het zijn belangrijke aspecten die wat zeggen over de conditie van de scootmobiel. U kunt een scootmobiel verkopen op basis van de staat van de techniek en de uitstraling, die beide elementen helpen daar nog een mooie prijs voor te krijgen.

Belang van service en onderhoud

Wilt u een scootmobiel verkopen? Dan is het verstandig om daar tijdens de gebruiksduur voldoende service en onderhoud aan te laten uitvoeren. Quingo staat bekend als een fabrikant die diverse mogelijkheden voor onderhoud biedt, zodat de techniek in goede staat blijft en het verkopen van een scootmobiel over het algemeen soepel verloopt. Goed onderhoud van de scootmobiel zorgt ervoor dat u deze haast als nieuw kunt verkopen, waardoor u er een goed bedrag voor krijgt. Een elektrische scootmobiel vraagt om voldoende aandacht, zodat u er daarmee voor zorgt dat iemand anders er nog jaren met plezier gebruik van kan maken.